HEEFT JOUW STAD AL EEN ECHTE THUISPLOEG?

Jouw stad heeft ongetwijfeld meerdere voetbalclubs. Jongens en meisjes, mannen en vrouwen, amateurs en professionals: ze trainen regelmatig en spelen tweewekelijks een match als thuisploeg.

Maar is er ook een voetbalclub voor mensen die nergens een echte thuis hebben? Denk aan mensen die strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving. Zij vallen vaak tussen de mazen van het net: moeilijk bereikbaar voor de hulpverlening, laat staan voor sportverenigingen.

Bij Younited gebruiken we de kracht van sport om contact te leggen met deze experten in het dagelijks overleven, en met hen op en naast het veld stappen vooruit te zetten.

Een thuis in een team

Voetbal is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto MY TEAM, MY HOME bouwen we aan teams waar iedereen welkom is en meetelt. We geloven dat iedereen talenten heeft en dat elk individu kan bijdragen aan een team – en bij uitbreiding, aan de samenleving.

We bereiken een zeer divers publiek: zowel mannen als vrouwen, jongvolwassenen als vijftigers, oer-Belgen als nieuwkomers. Ook op voetbaltechnisch niveau bestrijken wij de brede waaier van enthousiaste beginneling tot ervaren technicus. Ontmoeting en spelplezier voor iedereen staan centraal, dit uit zich ook op de toernooien waar alle wedstrijden vriendschappelijk zijn.

Bouwen aan zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld ontwikkelen, uitgaande van de eigen krachten en mogelijkheden, opnieuw structuur brengen in het leven, de kracht van de groep en het gevoel ergens toe te behoren: dat bieden onze coaches aan hun spelers. En dat allemaal in een leuke, sportieve activiteit!

Wat bieden we?

  • Een instrument voor hulpverleners om met moeilijk bereikbare doelgroepen contact te leggen en in relatie te gaan als coach-speler in plaats van hulpverlener-cliënt

  • Begeleiding bij het kwalitatief en duurzaam opzetten van een team

  • Een verzekering lichamelijke ongevallen voor alle deelnemers

  • Deelname aan vijf toernooien per seizoen

  • Vorming en ondersteuning van coaches

  • Communicatie rond een positief project met nationale uitstraling

Wat vragen we?

  • Een engagement van beleidsmakers voor een volledig seizoen

  • Een personeelsinzet van 0,2 VTE voor de sociale coach

  • Organisatie van een wekelijkse sportieve activiteit van september t.e.m.

    juni, dit kan altijd voetbal zijn maar evengoed kan er afwisseling zijn met andere sportieve activiteiten (bijvoorbeeld twee keer per maand voetbal en twee keer per maand een andere sportactiviteit)

  • De sportieve activiteit is kwalitatief

  • Partnerschap met een voetbalclub

Hoe ga je van start?

Neem onze brochure eens door en neem vervolgens contact met ons. We bekijken samen met jou hoe we een team in jouw stad kunnen oprichten!