Of het nu de warmte van de kleedkamer is of de adrenaline op het veld, de roes van de overwinning of het verdriet van een nederlaag. Bij de Belgian Homeless Cup delen we lief en leed. Onze spelers vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats. Ze vinden er ook een thuis.

De wedstrijden vinden plaats op Place Nervienne...

Het is de derde keer dat Bergen een toernooi organiseert van de Belgian Homeless Cup.

De volgende ploegen van de Belgian Homeless Cup doen mee: Excel Moeskroen (ladies), Excel Moeskroen, RFC Houdinois, RFC Doornik, RFC Doornik (ladies), RFC Tournai (ladies), KAA Gent, KAA Gent (ladies), KAA Gent, KSV Roeselare, Jespo Comines, Club Brugge, SV Zulte-Waregem, gastploeg Luxemburg en natuurlijk de ploegen van Bergen: RAEC Mons, ILA Mons en een lokaal vrouwenteam.

Het Homeless Team van Bergen

Elke week trainen een tiental spelers van het dagcentrum l'Escale en het onthaalcentrum Saint-Paul in de sporthal van Havré. Dit team bestaat al sinds 2013!

Het ILA-team van Bergen

Er is veel gebeurd sinds het laatste toernooi dat in 2016 door de stad Bergen werd georganiseerd. Het homeless team van RAEC Mons deelt nu zijn trainingsfaciliteiten met het ILA Mons team. Dit team bestaat voornamelijk uit spelers van het Initiative Locale d’Accueil (ILA), namelijk vluchtelingen. Deze nieuwe spelers komen met veel nieuwe uitdagingen zoals de taalbarrière of emotionele bagage van het reizen naar België. Of ze nu dakloos zijn of hun land hebben moeten ontvluchten, spelers vinden elke week een thuis en een familie in hun voetbalteam.

Het vrouwenteam van Bergen

Daarnaast zullen ook dames van het Maison Maternelle l'Espoir meespelen in het toernooi. Samen met de speelsters Moeskroen Ladies, RFC Tournai Ladies en KAA Gent Ladies, zetten zij vrouwenvoetbal binnen de homeless cup op de kaart!

Concreet

  • Locatie: Op Place Nervienne, 7000 Bergen.

  • De pers is uitgenodigd op donderdag 25 april: om 12:45 uur wordt er een Meet&Greet georganiseerd met de spelers van de ploegen van Bergen. Spelers, trainers en genodigden kunnen op dat moment ook geïnterviewd worden. Om 13.00 uur wordt de wedstrijd tussen de ploegen van Bergen afgetrapt door burgemeester Nicolas Martin.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

  • Belgian Homeless Cup, Bert Ballegeer, 0493635752, bert@belgianhomelesscup.be

  • Relais Sociale Urbain Mons-Borinage: Eric Ghyot, Ghyot.rsumb@gmail.com, tel. 065843419.