PERSBERICHT

BRUSSEL – Op maandag 5 maart zijn de teams van de Belgian Homeless Cup te gast op het Belgian Football Centre, de thuishaven van de nationale teams.   

#redtogether is en blijft het moto van de KBVB. Bovendien wil het Belgian Football Centre “een voetbalhuis voor iedereen” zijn, en dit verklaart dan ook waarom de KBVB met plezier de Belgian Homeless Cup opnieuw uitnodigt in de thuishaven van onze nationale teams.

Maar liefst 24 teams strijken neer op de terreinen van het centrum, waardoor 250 mannen en vrouwen die kampen met dak- of thuisloosheid de kans krijgen om zich even een echte duivel of Flame te voelen. Gastheer zijn voor dit toernooi past perfect binnen het Corporate Social Responsibility beleid van de KBVB waarbij we de nadruk leggen op ‘Voetbal voor iedereen’ met een aantal specifieke projecten.

Belgian Football Centre
De KBVB wil dat het Belgian Football Centre het kloppend hart van de Belgische voetbalgemeenschap wordt. Iedereen krijgt vroeg of laat de kans om in het centrum actief te zijn, maar de KBVB is alvast tevreden om de Belgian Homeless Cup, een project dat ons zeer nauw aan het hart ligt, voor de tweede keer te mogen ontvangen. Kan het voetbal de wereld veranderen? Dat weten we niet, maar dat het een leven kan veranderen, daar zijn wij net als BHC van overtuigd.

Belgian Homeless Cup
De Belgian Homeless Cup gebruikt voetbal om aan de re-integratie in de samenleving te werken van mensen die kampen met dak- of thuisloosheid. Hiervoor werkt zij samen met de KBVB en de Pro League enerzijds en sociale organisaties anderzijds.

Via het voetbalspel zetten de spelers stappen richting betere huisvesting, vormen van tewerkstelling en vormingen, en ontwikkelen zij sociale en communicatieve vaardigheden. Ook op fysiek vlak wordt er vooruitgang geboekt, door te werken aan een betere conditie en gezondheid.                  
Momenteel zijn er 24 teams in de nationale competitie en 15 teams in de Brusselse hoofdstedelijke competitie. Elk homeless team is een samenwerking tussen een (semi-) professionele voetbalclub en sociale organisaties. Zo werken er in België 72 sociale organisaties, 22 voetbalclubs en 15 stedelijke diensten samen rond de 39 homeless teams. Wekelijks bereikt BHC meer dan 500 dak- en thuislozen en organiseert zij 900 trainingssessies per jaar. 

Praktisch

 • Locatie : Belgian Football Centre, Rue de Bruxelles 486, 1480 Tubize.
 • Programma
  • 10u20 : aftrap wedstrijden
  • 12u40-13u20 : middagpauze
  • 16u05 : slotceremonie
  • 16u30 : einde


Meer informatie

 • KBVB: An De Kock, Corporate Social Responsibility KBVB, an.de.kock@footbel.com | tel. : 0499 40 90 51
 • Belgian Homeless Cup vzw : Bert Ballegeer (coördinator), bert@belgianhomelesscup.be | tel. : 0493 63 57 52