Wat een avond! De Belgian Homeless Cup organiseerde op donderdag 15 maart haar eerste Gala-avond in samenwerking met de Pro League en de KBVB, en we mogen zeker zeggen dat deze eerste editie een groot succes was!

140 gasten waren aanwezig in het Martin’s Red Hotel in Tubeke voor een avondprogramma met eten en verschillende presentaties, onder meer door de coördinator van de BHC Bert Ballegeer en de CEO van de Pro League Pierre François. Aan Aster Nzeyimana van de VRT, antwoordde bondscoach Robert Martinez graag een aantal vragen, waarna een geanimeerde veiling ten voordele van de BHC begon. Elf prijzen werden geveild, en in combinatie met het inschrijvingsgeld en een tombola, brachten zij 25.000 euro in het laatje! Dit bedrag zal aangewend worden voor het ondersteunen en ontwikkelen van de BHC in heel België.

Daarnaast zorgde het Gala ook voor interessante en leuke ontmoetingen tussen Devils en Flames van de BHC en de aanwezige gasten. Zij vertelden over hoe voetbal een belangrijke rol in hun leven speelde. Wederom viel op hoe mensen elkaar makkelijk kunnen vinden rond het spelletje, en dat ook persoonlijke verhalen van beide kanten uitgewisseld werden... Ook dit was voor ons een belangrijk resultaat dat bijdroeg aan een zeer succesvolle avond!