MY TEAM, MY HOME

De Belgian Homeless Cup maakt zich op om naar de Beurs te gaan 

BRUSSEL - 17 oktober 2018 - Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Strijd tegen Armoede lanceert de Belgian Homeless Cup (BHC) haar campagne “My Team, My Home”. Door de voetbalwereld te verenigen achter dezelfde slogan, wil de BHC zoveel mogelijk mensen bewust maken van de kracht van een voetbalteam in de strijd tegen armoede. Dit doet zij ondermeer door de organisatie van een toernooi voor de Beurs in Brussel.

My Team, My Home. De campagneslogan symboliseert de missie van de BHC door de waarden te gebruiken waar iedereen zich in kan vinden. Want de liefde voor een team is universeel:

Of het nu de warmte van de kleedkamer is of de adrenaline op het veld. De roes van de overwinning of het verdriet van een nederlaag. Bij de Belgian Homeless Cup delen we lief en leed. Onze spelers vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats. Ze vinden er ook een thuis.


Sensibiliseren over de kracht van een voetbalteam in de strijd tegen armoede
De Internationale Dag van de Strijd tegen Armoede werd in 1992 door de UNO ingesteld om concrete acties in de strijd tegen armoede te promoten, om het belang om iedereen bij deze strijd te betrekken te erkennen, om de staten aan te porren om nationale activiteiten te organiseren en om een platform te geven aan mensen die zich in een situatie van armoede bevinden.

Deze dag is voor de BHC het perfecte moment om de aandacht van Belgische voetbalsupporters te vestigen op de kracht van voetbal en van een voetbalteam in de strijd tegen armoede.

Gedurende het hele jaar gebruiken de 37 teams van de BHC voetbal immers als middel om aan de reïntegratie van mensen die kampen met dak- of thuisloosheid te werken. Op en naast het terrein vinden ze hun zelfvertrouwen terug, werken ze aan discipline en aan een groepsdynamiek, om zeker ook de menselijke warmte en gevoel van er terug bij te horen niet te vergeten. Dit zijn bouwstenen om hen op een nieuw spoor te zetten richting bijvoorbeeld betere huisvesting, werk of gewoon al een betere fysieke conditie.

De Belgische voetbalwereld verenigd achter een universele boodschap
Niet alleen de Belgian Homeless Cup is overtuigd van de sociale kracht van een voetbalteam. Het gevoel van thuiskomen wanneer je deur van de kleedkamer opent en je er de gezichten van jouw teamgenoten ziet, wordt gedeeld door alle voetballers. Dat gevoel staat los van herkomst, leeftijd, geslacht of levenswandel. Het is de reden waarom de hele voetbalwereld er voor gekozen heeft om zich solidair te verklaren met de BHC door deel te nemen aan de campagne My Team, My Home. Op 17 oktober zullen de teams van de KBVB, Pro League, Voetbal Vlaanderen en ACFF het campagnebeeld op hun online media delen, met de boodschap: On the international day for the eradication of poverty, I stand with the Belgian Homeless Cup #MyTeamMyHome #EndPoverty.

Een nationaal toernooi in Brussel, lokale evenementen overal in België
Sinds haar oprichting in 2008 is de Belgian Homeless Cup een organisatie geworden die over het hele land actief is en nationale steun krijgt (BHC is de sociale partner van Pro League en een partner van KBVB). Op 17 oktober nodigen we onze partners, vrienden en pers uit naar een toernooi op het Beursplein, in het hart van de hoofdstad.

Van Kortrijk tot La Louvière en van Moeskroen tot Antwerpen worden de samenwerkingen tussen voetbalclubs en sociale organisaties concreet gemaakt in lokale evenementen die de problematiek van dak- en thuisloosheid onder de aandacht brengen.

Praktisch

Locatie: op het Beursplein van Brussel

De pers is welkom op woensdag 17 oktober

  • Om 12u45 wordt een Meet&Greet georganiseerd met de spelers en speelsters van de homeless teams van RSC Anderlecht en BX Brussels.

  • Om 13u00 wordt de aftrap voor de wedstrijd RSC Anderlecht - BX Brussels gegeven door de vertegenwoordigers van beide clubs.

Op dit moment kunnen de spelers en vertegenwoordigers geïnterviewd worden.

Meer informatie

  • Belgian Homeless Cup: Bert Ballegeer (coordinateur), bert@belgianhomelesscup.be  | tel. 0493 63 57 52

  • Belgian Homeless Cup: Lisa Delmoitiez (collaboratrice communication), lisa@belgianhomelesscup.be  | tel. 0472 96 45 68

  • Over de Belgian Homeless Cup: fact sheet hier.

  • Over de lokale evenementen georganiseerd door de homeless teams: de volledige kalender hier.

  • Over armoede in België: hier.

  • Het campagnebeeld: hier