De Belgian Homeless Devils en Flames verdedigen vanaf vandaag de nationale driekleur op de Homeless World Cup in Oslo. Het tornooi vindt plaats op Rådhusplassen in het hart van Oslo van 29/08 tot en met 05/09. Liefst 48 mannenploegen en 24 damesteams spelen er in totaal 480 wedstrijden. 

Met de kracht van voetbal wil de Homeless World Cup dak- en thuislozen helpen een ander pad in hun leven in te slaan. De organisatie ondersteunt 74 nationale partners en organiseert jaarlijks een tornooi dat dak- en thuislozen van over de hele wereld samenbrengt.

Onze Devils en Flames werden geselecteerd uit de verschillende teams van de nationale competitie van de Belgian Homeless Cup. De spelers werden door hun begeleiding en trainers voorgedragen. Bij deze selectie was het sociale groeipad belangrijker dan het voetbaltalent. 

In de groepsfase nemen onze Devils het op tegen Rusland, Costa Rica, Noord-Ierland en Wales. Onze Flames gaan de strijd aan met Chili, Engeland, Noorwegen, Zweden en de Ivoorkust.

Dit tornooi bewijst dat voetbal mensen die ervaring met dak- of thuisloosheid hebben op een originele manier de kans kan geven om aan te knopen bij de samenleving. Ze bouwen aan hun zelfvertrouwen, ontwikkelen een beter zelfbeeld en grijpen de kans om verantwoordelijkheid te dragen. Uiteindelijk zijn dit allemaal bouwstenen die hen helpen om verder te groeien naar betere vormen van huisvesting, vorming, opleiding enz.