In hetzelfde jaar dat FC Antwerp terugkeert naar de Belgische eerste klasse, blaast het Antwerpse homeless team zijn tiende kaarsje uit. Dat geeft extra glans aan het FOOT FESTIVAL dat de Belgian Homeless Cup op woensdag 28 en donderdag 29 juni in de Scheldestad organiseert.
 
Het Antwerpse homeless team, dat met een knipoog naar de Great Old van de BHC eveneens stamnummer één heeft gekregen, zal in Park Spoor Noord zijn tienjarig bestaan vieren met twintig andere teams uit de nationale competitie. Dat zijn Royal Antwerp FC, Club Brugge, OHL, KV Oostende, KV Kortrijk, STVV, Racing Genk, KAA Gent, SK Ronse, KV & Racing Mechelen, KSV Roeselare, Lierse, BX Brussels, Bergen, RE Mouscron, Standard de Liège, Jespo Comines-Warneton, Sporting de Charleroi, RFC Doornik, Houdinois en Union Royale Namur. Daarnaast verwelkomen we ook teams uit Nederland, Portugal en Engeland.
 
De verjaardag is een mooi moment om terug te blikken op het traject dat is afgelegd sinds 2007, toen het Activeringsproject Harde Kern Druggebruikers en het Inloopcentrum De Vaart uit Antwerpen besloten om hun doelgroep op een nieuwe manier te proberen bereiken. Straathoekwerker Sulliman Akajjoua trok met een bal onder de arm naar het De Coninckplein in Antwerpen. De pleinbezoekers die daar vaak voor overlast zorgden, lieten zich graag verleiden door het populaire spelletje. De Antwerp Streetboys waren geboren!
Al snel werd er wekelijks getraind onder leiding van de voormalige profvoetballer Gilles De Bilde, met als doel de deelname aan de Homeless World Cup in het Australische Melbourne in 2008. Een televisiereeks op de Vlaamse openbare omroep bracht de verhalen van de dak- en thuislozen in beeld, en gaf hen zo een gezicht.
 
We kijken natuurlijk ook graag vooruit. Naar de Homeless World Cup bijvoorbeeld. Die gaat dit jaar door van 29 augustus tot en met 5 september in Oslo, Noorwegen. Op woensdag 28 juni stellen wij om 12u00 ons nationaal heren- en damesteam voor aan het publiek en de pers. Aansluitend (om 12u30) nemen onze Duivels het in een gemengde opstelling in een demonstratiewedstrijd op tegen Portugal.

PRAKTISCH
Locatie: Park Spoor Noord, Antwerpen (Viséstraat 66, 2060 Antwerpen)

Woensdag 28 juni: tornooidag 1, van 10u00 tot 18u00

Donderdag 29 juni: tornooidag 2, van 10u00 tot 16u00, meteen gevolgd door de slotceremonie