De Kerstactie van de Pro League ten voordele van de Belgian Homeless Cup klokte af op het mooie bedrag van € 88.000. Dankzij de massale steun van de supporters uit de Jupiler Pro League en Proximus League kan de Belgian Homeless Cup verder inzetten op de integratie van dak- en thuislozen.

Bert Ballegeer, coördinator van de Belgian Homeless Cup, is erg tevreden met de balans van de Kerstactie: “Wij zijn erg dankbaar voor de inzet van de clubs en de steun van hun supporters die zo massaal geboden hebben op de shirts en items. Zien en voelen dat de voetbalwereld ons een warm hart toedraagt motiveert iedereen in de homeless cup om nog een extra tandje bij te steken, op en naast het veld.”

Stijn Van Bever, CSR-manager van de Pro League is ook tevreden met het behaalde resultaat. « Het bedrag dat we dit jaar ophaalden, bewijst dat de supporters achter onze sociale partner staan. Dat de fans de Belgian Homeless Cup beter hebben leren kennen, is voor ons de belangrijkste verwezenlijking van deze Kerstactie. We willen ook uitdrukkelijk onze clubs bedanken, die zelf heel wat mooie acties opgezet hebben voor de lokale homeless werkingen en uiteraard ook onze mediapartners, die opnieuw unieke belevenissen aanboden om onze veiling nog mooier te maken. »

Het meest populaire shirt van deze editie is zonder meer dat van Club Brugge kapitein Ruud Vormer, dat voor een all time recordbedrag van €2062 van de hand ging. Vormer wordt gevolgd door Orlando Sa (Standard de Liège) en Cristian Benavente (Sporting de Charleroi). De top vijf wordt vervolledigd door Jordie Clasie (Club Brugge) en Geoffry Hairemans (R. Antwerp FC).

Bij de specials was het populairste item dit jaar de «De 1/8 finale Champions League VIP Xperience», aangeboden door Proximus 11 die op maar liefst €3400 afklokte. Deaftrap van de Classico Standard de Liège – RSC Anderlecht, aangeboden door VOO Sports, ging voor €1320 over de toonbank. Ook de andere specials, waaronder het VIP-arrangement voor het Gala van de Gouden Schoen, de training onder leiding van Wesley Sonck of de wedstrijden aan de zijde van de commentatoren brachten een mooi bedrag op voor de Belgian Homeless Cup.