Graag stellen wij jullie onze Belgian Homeless Devils voor. Zij zullen ons land vertegenwoordigen op de Homeless World Cup in Amsterdam. Alle informatie is na te lezen in deze presentatie!

Acht mannen en acht vrouwen die thuisloosheid ervaren of ervaren hebben zullen onze nationale driekleur verdedigen tijdens de Homeless World Cup. Dit tornooi vindt plaats op het Amsterdamse Museumplein van 12 tot 19 september.

Zoals elk nationaal team, zijn de Belgian Homeless Devils een selectie van spelers uit de verschillende teams van de nationale competitie van de Belgian Homeless Cup. De spelers stelden zich individueel kandidaat en werden geselecteerd volgens hun persoonlijke motivatie die voor ons belangrijker is dan hun voetbaltalent.

Naar Amsterdam gaan en aan de wereldbeker deelnemen zal het sluitstuk worden van het traject dat zij drie maanden geleden begonnen. De laatste maanden namen zij deel aan trainingssessies en teambuildingsactiviteiten. Op het finale tornooi van de Belgian Homeless Cup in juni speelden ze zelfs een wedstrijd tegen het team van Southampton FC. Niemand anders dan koning Filip gaf de aftrap van deze wedstrijd (bekijk dit hier)! In de groepsfase zal het mannenteam tegen Mexico, Namibia, Duitsland, Zuid Africa en Zuid Korea spelen. Het damesteam zal tegens Wales, Nederland, Hongarije, Argentina, Schotland, Zweden en Noorwegen spelen.

Volg ons op onze facebook-pagina om op de hoogte te blijven van de uitslagen, sfeerbeelden, getuigenissen en live-streaming van de wedstrijden!