Volgende teams van de Belgian Homeless Cup nemen deel aan het tornooi: KAA Gent, Eendracht Aalst, K Lierse SK, Standard de Liège, KRC Genk, STVV, BX Brussels, UR Namur, KV&RC Mechelen, OH Leuven, Royal Mouscron-Peruwelz, SK Ronse, KV Kortrijk, KV Oostende, Club Brugge, Royal Antwerp FC, RFC Tournai, Sporting de Charleroi en RAEC Mons.  Daarnaast nemen er ook nog 10 gastteams deel.

Er wordt gevoetbald volgens het straatvoetbal-format: 4 vs 4, gedurende 2 x 7 minuten, op een terrein van 16 op 22 meter. Dit is zeer intensief aangezien de bal dankzij een boarding bijna nooit buiten gaat!

Op vrijdag 12 juni om 13u stellen wij ons nationale heren- en dameselftal aan het publiek voor, de Belgian Homeless Devils. Zij zullen de nationale driekleur verdedigen tijdens de Homeless World Cup die doorgaat van 12 tot 19 september in Amsterdam. De presentatie wordt gevolgd door een vriendschappelijke wedstrijd tegen het homeless team van Southampton.

PROGRAMMA

Vrijdag 12 juni

  • 10u00 – 16u35: wedstrijden
  • 13u00 – 13u15: voorstelling van de Belgian Homeless Devils, het nationale heren- en damesteam.
  • 13u20 – 13u35: vriendschappelijke wedstrijd Belgian Homeless Devils – Southampton

Zaterdag 13 juni

  • 10u00 – 16u15: wedstrijden
  • 16u25 – 17u00: eindceremonie

Afspraak dus op het Sint-Pietersplein!