Op 24, 25 en 26 november gaan 600 dak- en thuislozen op sportstage naar het Sporta centrum in Tongerlo. Deze stage wordt georganiseerd door de Belgian Homeless Cup (BHC), een sociaal-sportieve organisatie die voetbal gebruikt voor de (her)integratie van dak- en thuislozen.

Op maandag 24 november verwelkomt BHC enerzijds de teams die actief zijn in de BXLR Cup, hun Brusselse  competitie. Anderzijds komen er ook thuislozenorganisaties uit het Brusselse werkveld (via Hobo vzw) en is ook Les Gazelles de Bruxelles, een socio-sportieve organisatie die via joggen volwassenen uit kansengroepen bereikt, van de partij.

Zo’n 300 deelnemers krijgen de kans om doorheen te dag te proeven van verschillende sporten zoals voetbal, boogschieten, mini-golf enz. Zij kunnen ook een toeristische wandel- of fietstocht maken in de omgeving.

Op dinsdag 25 en woensdag 26 november is het de beurt aan de negentien  homeless teams die actief zijn in de nationale competitie van de Belgian Homeless Cup (Club Brugge, KAA Gent, KV Kortijk, KV Oostende, STVV, KRC Genk, RSC Anderlecht, Standard de Liège, RAEC Mons, UR Namur, Eendracht Aalst, Royal Antwerp FC, KV&RC Mechelen, Royal Mouscron Péruwelz, SK Ronse, Sporting Charleroi, K Lierse SK, OH Leuven en RFC Tournai).

Zij trappen met deze winterstage hun seizoen op gang met trainingen, wedstrijden en teambuildingsactiviteiten. Ook tijdens deze dagen rekent BHC op 300 deelnemers.

De Belgian Homeless Cup wil met deze BHC Days het belang van vrijetijdsbesteding onder de aandacht brengen. Naast materiële zaken als onderdak, voeding en geld gaat dak- en thuisloosheid al te vaak ook over een zeer beperkte toegang tot ontspanningsmogelijkheden.

De BHC Days komen tot stand met steun van Sporta-centrum vzw en Toerisme Vlaanderen.