Jorgen drinkt graag een pintje en neemt wel eens een pilletje. Eventjes flippen om al de shit te vergeten.

Jorgen, een beer van een kerel met stoere tatoeages en piercings en met een uitstraling van “Zoek je boel, dan krijg je op je smoel”. Rechtvaardigheid daar gaat hij voor maar dit principe kennen niet velen meer… En wie niet horen wilt, die moet maar voelen…

Jorgen leeft al vroeg zonder vader in het gezin. Overleven is hard en emoties worden weggewuifd… Alleen als hij het over zijn broertjes heeft merk je een fonkeling in zijn donkere ogen.. Jorgen drinkt graag een pintje en neemt wel eens een pilletje. Eventjes flippen om al de shit te vergeten.
Op een dag “vergeet” hij ook naar huis te gaan en belandt hij op straat… Op café vindt hij wel iemand die hem een paar dagen onderdak geeft maar ondertussen verliest hij al zijn rechten en zakt hij dieper weg…

Op café ontmoet hij Franky. Franky is lid van een homeless team, een voetbalploeg die mensen die het moeilijk hebben in de maatschappij verzamelt en terug op het rechte pad wil krijgen. Maar tegen een bal shotten is wel oke maar die tralala daar rond daar heeft hij geen zin in. 

De hele dag op café zitten, das toch ook niks. Zal ik toch eens met Franky mee gaan trainen? Trainen valt beter mee dan hij dacht en de beloningen vallen ook goed mee. Voor iedere training een soepke en wat broodjes gratis, een outfit van zijn favoriete voetbalploeg, nieuwe schoenen,… 

De toog van de café is veranderd in de toog van het ontmoetingshuis waar hij nu zijn dagen slijt met de anderen. Hier kan hij zijn ontevredenheid over de gang van zaken bespreken met mensen die net als hem denken. Er is ook een bureau waar je naar toe kan als je problemen hebt maar die tralala dat helpt toch niet…

Thuis mag hij ondertussen weer binnen maar hij wil niet van” de staat” leven. Een echte vent gaat werken maar dit is moeilijk want zijn administratie is totaal niet in orde. En om heel de administratie weer in orde te krijgen heb je geld nodig en dat heeft hij niet… Hij werkt wel wat bij in het zwart maar dat geld spendeert hij aan andere dingen… 

Mental coaching, dat doet de nieuwe trainer van het homeless team. Stillekes aan begint Jorgen zaken te bespreken,bloeit hij open. Zijn stoere gedoe en zijn kracht zorgt voor veel aanzien in de ploeg. Hij leert zich ook te beheersen. De toog van het ontmoetingshuis heeft hij vervangen door de bureau van dit huis. Als hij met iets zit, een telefoontje moet doen, een luisterend oor nodig heeft gaat hij naar de dames van de bureau. Hij verwelkomt zijn emoties en is open gebloeid.

De homeless ploeg is ondertussen een team geworden. Jorgen heeft meerdere successen geboekt. Zijn papieren komen stuk voor stuk in orde en hij geeft getuigenissen aan mensen over hoe het niet moet… Hij neemt deel aan verschillende projecten die er in het ontmoetingshuis zijn. Heeft “echte” kameraden gevonden. Werk komt er ook aan want dankzij het geloof dat de trainer en begeleiders in hem hebben kan hij weldra een tewerkstellingstraject starten bij een bedrijf. Als hij dit traject met glans afwerkt heeft hij een vaste job bij dit bedrijf. Hij is met het homeless team al eens naar een buitenlands tornooitje geweest en hij mag nu deelnemen aan het WK!

Zijn leven loopt op rails. Het gaat hem goed. Wanneer hij niet aan het werken is springt hij “trots” binnen in het ontmoetingshuis en dan zien we de donkere fonkeling van zijn ogen weer…