National tournaments

De nationale tornooien vormen de tornooicompetitie van de Belgian Homeless Cup. Wij spelen volgens het straatvoetbal-format:

  • 4 vs 4
  • gedurende 2 x 7 minuten
  • op een terrein van 16 op 22 meter met boarding

Op een tornooidag speelt elk team 4 of 5 wedstrijden. Omdat de bal bijna nooit buiten gaat, is het een zeer intensieve sportbeoefening!

Wij spelen onze tornooien zo veel mogelijk op publieke plaatsen. Zo bieden we een podium aan onze spelers en teams om hun kunnen te tonen enerzijds en willen de problematiek van dak- en thuisloosheid binnen de stad onder de aandacht brengen anderzijds.

GO TO CALENDAR →

 

Awareness tournaments

Op de Awareness tournaments willen wij de problematiek van dak- en thuisloosheid tackelen. 

Deze tornooien worden lokaal georganiseerd door een gaststad. Deze stad kan organisaties uit sociale, politieke of private hoek laten spelen in hetzelfde tornooi als de homeless teams. Wat de uitslag ook wordt, zij spelen in de eerste plaats samen tegen uitsluiting! 

Net zoals het publiek in een voetbalstadion willen wij op deze tornooien een doorsnee krijgen van de hele bevolking: zowel een CEO als een arbeider, een jonge man als een oudere vrouw. Wij willen verschillende kleuren, verschillende muziekgenres, verschillende overtuigingen die hetzelfde gemeen hebben: wij staan voor inclusie.

GO TO CALENDAR →

 

FAIR PLAY IS EVERYTHING

Veel van onze spelers hebben weinig de kans om ergens de beste in te zijn, om zich volledig te kunnen en mogen geven. Maar boven alles geldt de fair play: tegenover de scheidsrechter en de tegenstander, maar ook tegenover de eigen ploegmakkers en het publiek! Hierop wordt door iedereen sterk gelet, waardoor de tornooien van de Belgian Homeless Cup misschien wel de sportiefste voetbaldagen in België zijn.