ONZE BOODSCHAP

De campagneslogan ‘MY TEAM, MY HOME’ symboliseert de missie van de BHC, waarbij waarden terugkomen waar iedereen zich in kan vinden. Want de liefde voor een team is universeel:

Of het nu de warmte van de kleedkamer is of de adrenaline op het veld. De roes van de overwinning of het verdriet van een nederlaag. Bij de Belgian Homeless Cup delen we lief en leed. Onze spelers vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats. Ze vinden er ook een thuis.

Het gevoel van thuiskomen wanneer je deur van de kleedkamer opent en je er de gezichten van jouw teamgenoten ziet, wordt gedeeld door alle voetballers. Dat gevoel staat los van herkomst, leeftijd, geslacht of levenswandel.

_BBW3671_koenBroos.jpg
 
Banner jpg liggend basis.jpg
 
_BBW3470_koenBroos.jpg

De partners: de Belgische voetbalwereld verenigd achter een universele boodschap

De hele voetbalwereld heeft er voor gekozen heeft om zich solidair te verklaren met de BHC door deel te nemen aan de campagne My Team, My Home.

Op 17 oktober zullen de teams van de KBVB, Pro League, Voetbal Vlaanderen en ACFF het campagnebeeld op hun online media delen, met de boodschap: On the international day for the eradication of poverty, I stand with the Belgian Homeless Cup #MyTeamMyHome #EndPoverty.

 

DE ACTIES

Sinds haar oprichting in 2008 is de Belgian Homeless Cup een organisatie geworden die over het hele land actief is en nationale steun krijgt (BHC is de sociale partner van Pro League en een partner van KBVB).

Op 17 oktober nodigen we onze partners, vrienden en pers uit naar een toernooi op het Beursplein, in het hart van de hoofdstad.

Van Kortrijk tot La Louvière en van Moeskroen tot Antwerpen worden de samenwerkingen tussen voetbalclubs en sociale organisaties concreet gemaakt in lokale evenementen die de problematiek van dak- en thuisloosheid onder de aandacht brengen.

OVERZICHT VAN DE LOKALE ACTIES

  • KSV Roeselare - BHC Quiz: In Roeselare organiseren we op 12 oktober met de BHC-ploeg 'Oltegoare Roeselare' een ontspannende quiz.Deze gaat door in de business lounge van KSV Roeselare, één van onze belangrijkste partners. Verwacht u aan 3 leuke quizrondes met voldoende pauze, KSV Roeselare bemant de bar, onze spelersploeg zorgt voor de service en er zijn mooie prijzen voor alle teams.

  • Lierse Homeless Team - 10 jaar Lierse Homeless team: Op maandag 15 oktober vieren we het 10-jarig bestaan van het Lierse Homeless Team. Hiermee wordt u uitgenodigd om mee ons 10-jarig bestaan te vieren. Open training, demo-wedstrijden, overzicht van de voorbije 10 jaar, receptie.

  • R. Jespo Comines-Warneton: Minivoetbaltoernooi: Het Homeless Team van R. Jespo Comines-Warneton nodigt jullie op 17 oktober uit voor een minivoetbaltoernooi met ondermeer een team van het OCMW van Comines. Vertegenwoordigers van de club treden voor deze gelegenheid op als scheidsrechters.

  • KAA Gent - Stedelijke manifestatie : Op 17/10 nemen de Gantoise Plantrekkers en vrijwilligers van buurthuis Bij Pino, twee sociale projecten van de KAA Gent Foundation, deel aan de stedelijke manifestatie op het Sint-Pietersplein. Eerder deze week, op zondag 7.10, vond in de rand van de thuiswedstrijd van KAA Gent, de stadionactie ‘Sluit armoede uit’ plaats, een actie als steun aan de Gentse Netwerk tegen Armoede dat in Gent alle activiteiten rond de Werelddag van Verzet tegen Extreme armoede organiseert.

  • KV Kortrijk - Shotten for life: Op 17/10 gaat ons voetbaltornooi door in het kader van de Warmste Week. Opbrengst van dit evenement gaat naar “de Belgian Homeless Cup Kortrijk”.  8 organisaties nemen het tegen elkaar op (CAW, OCMW kortrijk, Stad Kortrijk, Ajko, Oranjehuis, AZ Groeninge, groep zorg H. Familie, Groep Ubuntu x 8K).  De eindwinnaar speelt tegen de Homeless-ploeg. Kom dus gerust supporteren, iets drinken en een braadworstje eten. Steunkaarten zijn te koop aan 2€ per stuk of 5€ voor 3stuks.  De kaarten zijn gekoppeld aan een tombola, met 5 absolute TOPprijzen!

  • RFC Houdinois - Toernooi: De spelers van het homeless team nemen het op tegen een team met vertegenwoordigers van de partners en teams van burgers in een toernooi.

  • FC Antwerp - Streetday: De Antwerp Streetboys nodigen je uit bij hen thuis:In verschillende lezingen, panel- en sofagesprekken en tijdens uitdagende workshops nemen we je mee op 18 okotber in een krachtig verhaal van projecten die de maatschappelijke meerwaarde van sport belichten.

  • Royal Excel Mouscron - Royal Excel Mouscron vs. Standard de Liège: Het homeless team komt de Royal Excel Mouscron spelers aanmoedigen tijdens hun wedstrijd tegen Standard de Liège op 20 oktober en alle spelers nemen een strafschop tijdens de rust.