Belgian homeless devils en flames

De Belgian Homeless Cup staat voor verbinding, ontmoeting en uitwisseling tussen mensen, over teamgrenzen heen. Samen winnen is voor ons gelijk aan samen doen. Onze Devils (mannen) en Flames (vrouwen) worden door hun coaches voorgedragen uit de verschillende homeless teams om deel te nemen aan de Homeless World Cup, die jaarlijks georganiseerd wordt. Zij peilen naar de motivatie van spelers. Waarom wil de speler deelnemen? Hoe kadert de speler zijn deelname aan de Belgian Homeless Devils binnen zijn leven?

We selecteren in de eerste plaats mensen, geen spelers. We streven naar een divers team waarin verschillende persoonlijkheden hun plaats hebben. Tijdens het traject houden we rekening met ieders capaciteiten, ritme en draagkracht.

 

 

De nationale driekleur verdedigen

De Belgian Homeless Devils zijn een afspiegeling zijn van de filosofie van de BHC, dit betekent dus dat er ruimte is voor zowel sterke als minder sterke profielen. Allemaal krijgen ze de kans om de Belgische driekleur te verdedigen op een internationaal toernooi. 

De KBVB erkende immers de nationale teams van de Belgian Homeless Cup (BHC) als één van hun officiële teams die het Belgisch voetbal vertegenwoordigen op internationale wedstrijden & toernooien!

 

DE VOORBEREIDING

Kennismakingstrainingen
In mei en juni gaan er twee kennismakingstrainingen door. Na iedere training sluiten we af met een maaltijd.

Individueel gesprek met speler en begeleiding
Wij gaan in gesprek met alle Devils en Flames en hun coaches.

Driedaagse stage
We bereiden ons op de wereldbeker voor door drie dagen samen te leven, samen te koken, teambuildingsactiviteiten te doen en natuurlijk ook te voetballen.

 

het hoogtepunt: de Homeless World Cup

Wij nemen met een heren- en een damesteam deel wanneer de Homeless World Cup in Europa georganiseerd wordt. Dit jaar zijn we van de partij in Cardiff (Wales) van 27 juli tot en met 3 augustus!

De Homeless World Cup organiseert jaarlijks een voetbaltornooi dat teams van dak- en thuislozen uit alle hoeken van de wereld samenbrengt. In haar netwerk zijn meer dan 70 landen actief met homeless voetbalprogramma's.

Meer informatie vind je hier.

HWC Cardiff 2019 Hi-Res RGB.jpg