Van 17 tot donderdag 27 december vond de jaarlijkse Kerstactie van de Pro League en haar 24 clubs ten voordele van de Belgian Homeless Cup plaats. Gedurende 10 dagen kon u bieden op alle shirts van de spelers uit de Jupiler Pro League en de Proximus League en enkele unieke items. Tien dagen dus waarin alle profclubs als één team achter de Belgian Homeless Cup stonden.

My Team, My Home

Of het nu de warmte van de kleedkamer is of de adrenaline op het veld, de roes van de overwinning of het verdriet van een nederlaag. Bij de Belgian Homeless Cup worden lief en leed gedeeld. Mensen die kampen met dak- of thuisloosheid vinden er meer dan enkel ploegmaats. Ze vinden er ook een thuis.

Ongeacht afkomst, leeftijd of levenswandel is het gevoel van een kleedkamer binnen te stappen en er een thuis te vinden universeel. Het geeft vleugels aan de spelers van de Belgian Homeless Cup, mannen en vrouwen die kampen met dak- of thuisloosheid en die in hun team een positieve identiteit en ploegmakkers vinden. Ze vinden er vooral ook energie om hun leven een nieuwe wending te geven.

Voetbal motiveert miljoenen Belgen om zich elk weekend overal ten lande op en rond voetbalvelden te verzamelen en deel uit te maken van een voetbalfamilie. Het Belgische profvoetbal is zich bewust van de kracht van dit familiegevoel en besloot om het MY TEAM, MY HOME campagnebeeld centraal te stellen bij haar traditionele kerstactie, waarvan de recordopbrengst van 106 400 euro naar de Belgian Homeless Cup ging!