• 2 Place des Guillemins
  • Luik, Waals Gewest, 4000
  • België

Op woensdag 19 en donderdag 20 juni wordt de esplanade voor het station van Luik-Guillemins een heus festivalplein waar de kracht van voetbal en de kracht van mensen gevierd wordt.

Of het nu de warmte van de kleedkamer is, of de adrenaline op het veld. De roes van de overwinning, of het verdriet van een nederlaag. Bij de Belgian Homeless Cup delen we lief en leed. Onze spelers vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats. Ze vinden er ook een thuis. Op het finaletoernooi vieren 30 homeless teams een feestelijk einde van hun seizoen. De teams komen uit alle hoeken van het land, zo zijn onder meer K.V. Oostende, K.A.A Gent, Sporting de Charleroi, Excelsior Moeskroen en Club Brugge van de partij. Vier teams bestaan trouwens uitsluitend uit dames.

Gedurende twee dagen wordt het evenementenplein achter het station dus een voetbalthuis voor meer dan 500 mensen die kampen met dak- en thuisloosheid. Met dit evenement willen wij de Luikenaars en pendelaars ook bewust maken van de problematiek van dak- en thuisloosheid.