• Vrijdagmarkt
  • Gent, Vlaams Gewest, 9000
  • Belgium

Het doel van het tornooi is de problematiek thuisloosheid op een positieve manier in Gent op de kaart zetten met als hefboom… Koning Voetbal. Het organiserende homeless team van Gent  opteert dan ook voor een mix van ploegen (regionaal en stadsgebonden, nationaal en internationaal) om via dit event van elkaar te leren, te ontmoeten en te delen.

Het tornooi is ook een middel voor deelnemers aan het Jongerenproject eXtra Time om een ondersteunende rol te kunnen opnemen als vrijwilliger, supporter of speler. Tijdens de zes voorgaande maanden nemen zij op regelmatige basis deel aan groepswerkingen- en bewegingsactiviteiten om hun competenties te versterken en zo en nieuwe kans te krijgen op de arbeidsmarkt. Voor diverse jongeren is het tornooi dan ook een toonmoment voor de stappen die ze vooruit hebben gezet de laatste maanden.

Ook de spelers, supporters en sympathisanten van KAA Gent Homeless Blue White in samenwerking met Straathoekwerk en het CAW willen zij betrekken in het ondersteunen bij de organisatie en deelname aan het tornooi.