BHC DAYS 2017 een succes

BHC DAYS 2017 een succes

Op 6 en 7 november trapten wij ons seizoen af met een tweedaagse stage op het domein van Sporta in Tongerlo. 's Ochtends kwamen de homeless teams vanuit heel België afgezakt naar het domein van Sporta in Tongerlo. Tweeëntwintig teams begonnen aan hun teambuildingsoefeningen in de late ochtendzon, om daarna aan te schuiven voor een stevig middagmaal. In de namiddag gingen alle teams in de mixer van de massatraining, waarbij spelers van over het hele land met elkaar kennis maakten. De doelmannen kregen een speciale behandeling: keepers van KVC Westerlo gaven een intensieve en professionele keeperssessie. Met tips & tricks in hun achterzak gingen de doelmannen terug naar hun teams, om het op te nemen tegen andere teams. Een penalty-cup en quiz later was iedereen pompaf. Dag twee bracht een krakend koude ochtendstond, maar de zon brak al snel door.  Veel goals, veel fair play, veel plezier: als er al een dieptepunt was op de twee dagen, dan moet dat het moment van afscheid geweest zijn, het was dan ook een fantastische stage voor de 250 spelers en supporters.  

De volgende etappe in het BHC-seizoen is het tornooi op het Belgian Football Center in Tubeke op 5 maart, we kijken er nu al naar uit!

 

BELGIAN HOMELESS DEVILS OP IEDEREEN BEROEMD

BELGIAN HOMELESS DEVILS OP IEDEREEN BEROEMD

Vanaf 1 september zijn onze Belgian Homeless Devils elke vrijdagavond te volgen op het programma Iedereen Beroemd. Als kijker volg je de weg die onze duivels aflegden van eerste training tot de laatste wedstrijd op de Homeless World Cup in Oslo. Onze deelname aan de wereldbeker was een fantastisch avontuur, eentje dat jullie en televisiekijkend Vlaanderen vanuit jullie zetel een klein beetje kunnen meebeleven. We zouden jullie van alles kunnen verklappen, maar dat gaan we natuurlijk niet doen :)

Heb je een aflevering gemist? Geen stress, je kunt alle afleveringen hier herbekijken! 

MANCHESTER CITY OP BRUSSELSE STAGE?

MANCHESTER CITY OP BRUSSELSE STAGE?

Neen, dit zijn geen reservespelers van Manchester City, wat de outfits ook doen geloven.

De BXLR Cup, de Brusselse divisie van de Belgian Homeless Cup, ging deze week van start met haar nieuwe reeks trainingssessies in samenwerking met BX Brussels, de club van Vincent Kompany... vandaar ook het mooie trainingsmateriaal. Dertig spelers nemen gedurende zes weken deel aan de stage, die eindigt met een wedstrijd tegen FC Blackstar.

Ze spreken dan misschien niet allemaal dezelfde taal, op het veld vinden ze elkaar, met en zonder bal. Deze zonovergoten foto'sgeven jullie een idee van hoe het er op onze voetbalstages aan toe gaat. Tous ensemble on y arrivera!

GANTOISE PLANTREKKERS

GANTOISE PLANTREKKERS

Het homeless team van KAA Gent koos er voor om hun naam te veranderen van “KAA Gent Homeless Blue White” naar “GANTOISE PLANTREKKERS”. Zij deden dit omdat de vlag de lading niet meer dekte, ondermeer omdat het team niet enkel openstaat voor daklozen.

Wat hun spelers bindt is dat ze vaak als kwetsbaar bestempeld worden, maar dat ze er vooral al jaren in slagen om in moeilijke situaties het hoofd boven water te houden, te overleven… hun plan te trekken. Et voilà!

Hun slogan blijft ongewijzigd: NIET NEUTE, NIE PLEUJE !
 

Thuisloze duivels naar wereldbeker in Oslo

Thuisloze duivels naar wereldbeker in Oslo

De Belgian Homeless Devils en Flames verdedigen vanaf vandaag de nationale driekleur op de Homeless World Cup in Oslo. Het tornooi vindt plaats op Rådhusplassen in het hart van Oslo van 29/08 tot en met 05/09. Liefst 48 mannenploegen en 24 damesteams spelen er in totaal 480 wedstrijden. 
 

Belgian Homeless Cup nieuwe sociale partner Pro League

Belgian Homeless Cup nieuwe sociale partner Pro League

De Belgian Homeless Cup is de nieuwe sociale partner van de Pro League. De komende 3 seizoenen zal de organisatie een prominente plaats krijgen in het sociale verhaal van de Pro League en haar 24 clubs.