Coaches Handboek van de Belgian Homeless Cup

Coaches Handboek van de Belgian Homeless Cup

“Trainer van voetballers, coach van mensen."

Dit handboek is er voor de coaches: diegenen die al expert zijn in het omgaan met voetballers, leren erin over hoe om te gaan met kwetsbare mensen. Diegenen die sociaal al erg onderlegd zijn, leren erin meer over de mogelijkheden van het voetbalspel.

Kerstactie Pro League klokt af op 88.000 euro

Kerstactie Pro League klokt af op 88.000 euro

De Kerstactie van de Pro League ten voordele van de Belgian Homeless Cup klokte af op het mooie bedrag van € 88.000. Dankzij de massale steun van de supporters uit de Jupiler Pro League en Proximus League kan de Belgian Homeless Cup verder inzetten op de integratie van dak- en thuislozen.

SHIRTVEILING PRO LEAGUE VOOR BHC VAN START

SHIRTVEILING PRO LEAGUE VOOR BHC VAN START

Ook in 2017 pakken de Pro League, haar clubs en partners uit met een Kerstactie, de jaarlijkse veiling van unieke, getekende shirts en andere bijzondere items.

De opbrengst van de veiling gaat integraal naar de Belgian Homeless Cup!

Wij werven een medewerker communicatie-administratie aan

Wij werven een medewerker communicatie-administratie aan

Wij zoeken iemand die de Belgian Homeless Cup communicatief op de kaart zet, zowel door over de nationale werking te communiceren als door de lokale teams in de kijker te zetten. Je maakt een communicatieplan op waarbij campagnes, boodschap en timing op elkaar afgestemd worden.

Daarnaast ben je niet vies van een aantal administratieve taken en ben je hands-on om bij te springen bij de collega’s waar nodig.

Je wordt collega van een voltijdse coördinator en een voltijdse stafmedewerker.

Je vindt de vacature (in het Frans gezien het vereiste taalniveau een belangrijke vereiste is binnen de vacature) op de website van Actiris en hier in pdf.

            

BHC DAYS 2017 een succes

BHC DAYS 2017 een succes

Op 6 en 7 november trapten wij ons seizoen af met een tweedaagse stage op het domein van Sporta in Tongerlo. 's Ochtends kwamen de homeless teams vanuit heel België afgezakt naar het domein van Sporta in Tongerlo. Tweeëntwintig teams begonnen aan hun teambuildingsoefeningen in de late ochtendzon, om daarna aan te schuiven voor een stevig middagmaal. In de namiddag gingen alle teams in de mixer van de massatraining, waarbij spelers van over het hele land met elkaar kennis maakten. De doelmannen kregen een speciale behandeling: keepers van KVC Westerlo gaven een intensieve en professionele keeperssessie. Met tips & tricks in hun achterzak gingen de doelmannen terug naar hun teams, om het op te nemen tegen andere teams. Een penalty-cup en quiz later was iedereen pompaf. Dag twee bracht een krakend koude ochtendstond, maar de zon brak al snel door.  Veel goals, veel fair play, veel plezier: als er al een dieptepunt was op de twee dagen, dan moet dat het moment van afscheid geweest zijn, het was dan ook een fantastische stage voor de 250 spelers en supporters.  

De volgende etappe in het BHC-seizoen is het tornooi op het Belgian Football Center in Tubeke op 5 maart, we kijken er nu al naar uit!