4/10/2016 NIEUW SEIZOEN VAN START

Nieuwe start van een BXLR Cup seizoen! 

Nieuwe start van een BXLR Cup seizoen! 

15/07, FOTO'S BXLR CUP FINALS!

Foto's door Romain Assenat

 

27/05, BXLR CUP FINALS IN HET NIEUWSBLAD

 

27/05, BXLR CUP FINALS IN HET LAATSTE NIEUWS

20/05, BXLR CUP FINALS IN BRUSSEL DEZE WEEK

26/05 - 27/05, DATA FINALETOERNOOI BXLR CUP ZIJN GEKEND!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De data voor het finaletoernooi van de BXLR Cup seizoen 2014-2015 zijn gekend. De historische site van de Abattoir vormt opnieuw het decor voor de eindstrijd.

Op dinsdag 26 mei warmen we op met de Social Cup. Ploegen van de BXLR Cup ontmoeten gastploegen ( Les Barons de BXL, Minor ndako, atelier Groot Eiland, de nationale ploeg van Luxemburg, enz... De wedstrijden zijn vriendschappelijk en worden gespeeld tussen 13u30 en 17u00.

Op dinsdag 26 mei is er daarnaast nog een BXLR Cup late night edition. De ploegen van Le huitième Jour en KAJ De Mug tekenen al zeker present, net als de BHC Ladies en de BXLR Cup All Stars. Wedstrijden vinden plaats tussen 19u00 en 20u30.

Op woensdag 27 mei vindt dé finale plaats. Twaalf ploegen die doorheen het jaar in de competitie uitkomen zullen onderling uitmaken wie de nieuwe kampioen wordt. De wedstrijden worden gespeeld tussen 10u00 en 17u00. Tijdens de middagbreak spelen de trainers en begeleiders onderling een wedstrijd. Ook BX Brussels vaardigt een ploeg af waartegen onze BXLR Cup ploegen het in vriendschappelijk verband zullen opnemen. Spelers en supporters kunnen genieten van eten en drinken en is randanimatie voorzien. Zo bouwen we een 'Route du Foot' waar sportievelingen elkaar kunnen uitdagen en is er de expo van 'Double Pass'. Fotografen van Tram 66 en GC De Markten volgden de BXLR Cup een jaar lang, hun werk kan u op dinsdag en woensdag komen bewonderen.

Zin in een kleurrijk voetbalspektakel? Onze spelers ontvangen jullie met open armen.

Adres: Rue Ropsy Chaudron 24, 1070 Abattoir

 

 

 

24/03/2015, BIENVENUE CHANCEL MBEMBA!

Franci speler bij Les Barons de Bruxelles - BX Brussels en Chancel Mbemba.

Franci speler bij Les Barons de Bruxelles - BX Brussels en Chancel Mbemba.

Het artikel in La Capitale over het bezoek van Chancel Mbemba lees je hier.

 

 

 

 

 

 

 

12/03/2015, UITREIKING CERTIFICATEN BX BRUSSELS DOOR PIERRE KOMPANY

Spelers van Pigment, Jamais Sans Toit, Jallez Jallez, Le huitieme Jour en Petit Chateau (BXLR Cup) in gezelschap van Cathy van Remoortere, Fiston Luabeya, Floribert Ngalula en Pierre Kompany (BX Brussels)

Spelers van Pigment, Jamais Sans Toit, Jallez Jallez, Le huitieme Jour en Petit Chateau (BXLR Cup) in gezelschap van Cathy van Remoortere, Fiston Luabeya, Floribert Ngalula en Pierre Kompany (BX Brussels)

Na een zes weken durende stage krijgen onze spelers een officieel stage-certificaat uit handen van Pierre Kompany. 

 

 

 

 

 

 

 

26/02/2015, BXLR CUP en BX Brussels IN METRO

 


31/01/2015, AFTRAP DOUBle PASS in de markten

 

BXLR Cup, Tram 66 en de stadsbiografen slaan de handen in elkaar voor een uniek fotografieproject. Fotografen documenteren de spelers, organisaties en activiteiten van de BXLR Cup doorheen het seizoen 2014 – 2015. Het opzet is om de relatie van de spelers en de organisaties met de grootstad Brussel in beeld te brengen.

De fotografen engageren zich voor een heel seizoen en bouwen aan een vertrouwensrelatie met de spelers. De focus ligt op het contact tussen spelers, fotografen en organisaties, niet zozeer op de output. Op de binnenkoer van De Markten kan je regelmatig een nieuwe foto op groot formaat bewonderen. Vanaf februari kan u kennismaken met de fotografen, spelers en organisaties op www.demarkten.be, in De Vijfhoek,... U krijgt het verhaal van Francis, Mamadou, Hicham en vele anderen. Wie zijn ze? Waarom voetballen ze? Hoe leven ze in onze grootstad?

Een eerste selectie van de foto’s vind je op: www.flickr.com/bxlrcup


23/12/2014, BXLR Cup goes growfunding!

"Zeg ja tegen een T-shirt."

In de rugzak van onze spelers zitten doorgaans geen voetbalschoenen... De BXLR Cup zet in op growfunding want wij willen aan elk van onze spelers basis voetbalmateriaal kunnen aanbieden. Steun onze spelers en zorg er mee voor dat ze zich echte voetballers voelen!

https://www.growfunding.be/bxl/bxlr-cup-nl

Lees hier het artikel uit Het Laatste Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BHC DAYS 24-25-26 november, Sportacentrum, Tongerlo

Write here...

Op maandag 24 november bundelen de Belgian Homeless Cup en de BXLR Cup hun krachten. Op de terreinen van het Sportacentrum te Tongerlo ontvangen ze meer dan 160 dak -en thuislozen voor een multisportdag. De sporters leven zich onder begeleiding van de sporta-animatoren de hele dag uit met spinning, badminton, ping-pong, boogschieten, lasershooten, en.. jazeker, voetbal. De dag kent een voorspoedig verloop en als s'avonds de bussen opnieuw koers zetten naar Brussel, zit iedereen met een grote glimlach uit het raam te kijken.


Hier kun je de foto's zien! 

Chancel Mbemba wordt peter van Fedasil.

Onze vrienden van Fedasil WSP krijgen bezoek van Chancel Mbemba. De Congolese verdediger neemt ruim de tijd om het centrum te bezoeken en een praatje met de bewoners te slaan. In het artikel geeft Benoit Godin, bezieler van de voetbalploeg, uit waarom hij gelooft in het voetbalproject van de Belgian Homeless Cup.


Klik hier om het artikel uit La Capitale te lezen.