National tournaments

De nationale tornooien vormen de tornooicompetitie van de Belgian Homeless Cup.

Wij spelen volgens het straatvoetbal-format:

  • 4 vs 4
  • gedurende 2 x 7 minuten
  • op een terrein van 16 op 22 meter met boarding

Op een tornooidag speelt elk team 4 of 5 wedstrijden. Omdat de bal bijna nooit buiten gaat, is het een zeer intensieve sportbeoefening!

Wij spelen onze tornooien zo veel mogelijk op publieke plaatsen. Zo waren we al te gast op de markten van Sint-Truiden, Mechelen, Brugge, Genk enz. Zo bieden we een podium aan onze spelers en teams om hun kunnen te tonen enerzijds en willen de problematiek van dak- en thuisloosheid binnen de stad onder de aandacht brengen anderzijds.

Go to the national tournaments →

 

Awareness tournaments

Op de Awareness tournaments willen wij de problematiek van dak- en thuisloosheid tackelen. 

Deze tornooien worden lokaal georganiseerd door een gaststad. Deze stad kan organisaties uit sociale, politieke of private hoek laten spelen in hetzelfde tornooi als de homeless teams. Wat de uitslag ook wordt, zij spelen in de eerste plaats samen tegen uitsluiting! 

Net zoals het publiek in een voetbalstadion willen wij op deze tornooien een doorsnee krijgen van de hele bevolking: zowel een CEO als een arbeider, een jonge man als een oudere vrouw. Wij willen verschillende kleuren, verschillende muziekgenres, verschillende overtuigingen die hetzelfde gemeen hebben: wij staan voor inclusie.

Go to the Awareness tournaments →

 

Onze homeless teams

Ga naar de team-pagina om meer te weten te komen over de ploegen. Waar en wanneer traint elk team, welke organisaties werken samen om alles goed te doen verlopen, welke voetbalploeg zet zijn schouders mee onder het team enz. 

Choose a team →