Voetbal VOOR Brusselaars, álle brusselaars.

De BXLR Cup is de eerste lokale divisie van de Belgian Homeless Cup. Het is, net als zijn nationale grote broer, een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen. De BXLR Cup, spreek uit Brusseleir, gelooft in de kracht van voetbal. Mensen kunnen bij ons komen voetballen. Wij denken dat net dat simpele feit, ‘gewoon’ kunnen komen voetballen, iets kan betekenen. 

De BXLR Cup hanteert als slagzin: One league, Thousand Goals. Wij willen méér zijn dan zomaar een voetbalcompetitie. Wij willen mensen een plek geven waar ze kunnen ‘thuiskomen’. Een plaats waar ze gegarandeerd zullen worden toegejuicht. 

More about BXLR Cup 

Foto's: Fotografen Double Pass, Romain Assenat, Sander De Wilde

 

Competition

Vanaf oktober tot eind mei ontmoeten 15 teams elkaar in de sportzaal van het Jan Van Ruusbroeck college in Laken voor een legendarische wedstrijdavond. De bontgekleurde mix van spelers zorgt voor spetterend voetbal. De BXLR Cup focust op fairplay. Ploegen kunnen voortaan niet meer alléén met een overwinning punten verdienen. Een mediator ondersteunt de communicatie tussen de twee ploegen. Officiële scheidsrechters leiden de wedstrijden in goede banen.

Eén van de ploegen treed telkens op als gastheer voor de overige teams. Alle spelers kunnen na hun wedstrijd genieten van een warme douche. De gastploeg zorgt voor een hapje en een drankje in de cafetaria.

More about the Competition 

Foto's: Erik, Luc, Lieven, Wout, Gino, Rob (stadsbiografen en Tram 66)

 

BXLR Cup en BX Brussels, een succesvolle dubbelpass

De BXLR Cup werkt nauw samen met eersteprovincialer BX Brussels, de club van Vincent Kompany. Net als wij zien zij voetbal immers een belangrijke rol spelen in het leven van Brusselaars, álle Brusselaars. Omdat zij goed kunnen voetballen en wij dat graag doen besloten we om de banden nauwer aan te halen.

In samenwerking met Seppe De Bruyn en Fiston Luabeya, werknemers van BX Brussels, ontwikkelt de BXLR Cup trainingstages op maat van het publiek van de BXLR Cup. In het seizoen 2016-2017 zullen er twee stages van telkens vijf weken georganiseerd worden.

Daarnaast zetten wij in op onze supportersclub: BXLR for BX Brussels. Elke thuiswedstrijd van 'den BX' zal er een kleurrijke delegatie richting Jette afzakken om de spelers naar een overwinning te schreeuwen.

 

More about our partnership with BX Brussels  

Opwarming finaletoernooi Abbatoir. Foto: Romain Assenat

Opwarming finaletoernooi Abbatoir. Foto: Romain Assenat