Spektakelvoetbal in het Jan Van Ruusbroeck college. 

Schermafbeelding 2015-01-08 om 21.07.59.png

De vijftien deelnemende ploegen aan de BXLR Cup zijn opgedeeld in twee poules. Iedere ploeg speelt zes competitiewedstrijden in zijn poule tussen oktober 2016 en maart 2017. Daarna maken we een eerste klassement op en winnen de twee poulewinnaars een BXLR Cup beker. Vanaf maart spelen de teams nog 3 wedstrijden volgens een random format. Alle behaalde punten worden bij elkaar opgeteld. Eind mei kennen we dan de eindwinnaar.

Elke ploeg verzorgt één keer de catering. 

De BXLR Cup focust op fairplay. Elke wedstrijd verzamelt een moderator beide ploegen in de middencirkel. De spelers spreken zich uit over fairplay en kiezen drie regels waarop ze specifiek willen focussen. Iedereen schudt elkaar de hand. Tijd voor voetbal. Tijdens de wedstrijd is het de voornaamste opdracht van de moderator om te observeren. Na de wedstrijd komen alle spelers opnieuw samen in de middencirkel. De moderator ondersteunt het gesprek tussen beide ploegen met concrete observaties. Tot slot krijgen de twee ploegen enkele minuten de tijd om elkaar punten te geven.

Het puntensysteem telt de punten voor fairplay en eventuele overwinningen op. Ploegen kunnen maximaal 6 punten verdienen door goed te 'scoren' op fairplay. Drie punten krijgen ze bij de start van de wedstrijd van de scheidsrechter. Ploegen verliezen punten bij een gele kaart (-1) en een rode kaart (-2). Na de wedstrijd belonen beide ploegen elkaar met fairplay-punten (op 3).

Een overwinning levert een ploeg maximaal 6 punten op, een gelijkspel 3 en verliezen is goed voor 1 punt. De perfecte score is dus 12 op 12.